GeriPilav Tarifleri Haşıl tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşıl tarifi

Haşıl tarifi

Haşıl, Kars mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Az malzeme ile kolayca hazırlanan bu yemek oldukça da besleyici. Tereyağı ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde tadına doyum olmuyor. Eğer akşam için farklı bir şeyler denemek isterseniz, haşıl tam da size göre. Peki haşıl nasıl yapılır? İşte malzeme listesi ve yapılışı...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram yarma
  • 200 gram mısır unu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Haşıl tarifi Nasıl yapılır?

Öncellikle haşıllık yarmayı tencereye alın.

Üstünü geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte suyunu biraz çekene kadar pişirin.

Suyunu çektikten sonra da üzerine mısır unu ve tuz ekleyin ve sürekli karıştırın.

Ocağın altını kapatın ve birkaç dakika dinlenmeye bırakın. 

Diğer taraftan   sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.

Tereyağını da eritin.

Haşılı servis tabağına alın ve ortasına çukur açıp tereyağını ekleyin.

Üzerine de sarımsaklı yoğurdu gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...