GeriTatlı Tarifleri Haşhaş tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşhaş tatlısı tarifi

Haşhaş tatlısı tarifi

Haşhaş tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin favorilerinden biri olmaya aday. Şerbetli tatlı dedik ama çok ağır ağdalı bir tatlı gelmesin aklınıza. Üstelik üzerindeki krem şanti sayesinde lezzeti çok da hafif. Haşhaş tatlısını siz de denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı haşhaş

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Haşhaş tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şekeri ve yumurtaları güzelce çırpın.

İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.

Un, irmik ve haşhaşı da ilave edin ve karıştırmayı sürdürün.

Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Fırın kabını yağlayıp hamuru kalıba aktarın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin.

Kek gibi pişirip içini kontrol ettiğiniz tatlıyı fırından alıp soğumaya bırakın.

Bu esnada tatlının şerbetini hazırlayın.

Şeker ve suyu tencerede karıştırıp eritin.

Şerbet kaynadığında ocaktan alıp soğuyan kekin üzerine gezdirin.

Tatlı şerbeti çekerken toz krem şantiyi 1 su bardağı sütle karıştırıp krema haline getirin.

Tatlının üzerine krem şantiyi yayıp tatlıyı buzdolabında bir süre dinlendirin.

Ardından üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…