GeriÇorba Tarifleri Hanımağa çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hanımağa çorbası tarifi

Hanımağa çorbası tarifi

Hanımağa çorbası, bol baklagil içeriği ile çok doyurucu ve besleyici bir çorba. Üstelik içinde şehriye ve erişte de var. Her evde bulunan birkaç temel malzemeyle kolayca yapılabilen bu çorbayı siz de mutlaka denemelisiniz. İşte pratik ve lezzetli hanımağa çorbası tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
  • Tuz

Hanımağa çorbası tarifi Nasıl yapılır?

 

Nohut ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın.

Et suyunu tencerede kaynatın.

Kaynayınca erişte, şehriye, nohut, mercimek ve tuzu et suyuna ilave edin.

Altını kısıp 15 dakika kadar pişirin.

Bu sırada tereyağını bir tavada kızdırın.

İçine salçayı ekleyip kavurun.

Nane ve pul biberi de ekleyip sos haline getirin.

Sosu çorbanıza ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.

Hanımağa çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun…