GeriHamur İşi Tarifleri Hangel (Yaprak mantı) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hangel (Yaprak mantı) tarifi

Hangel (Yaprak mantı) tarifi

Yaprak mantı olarak da bilinen hangel, Kars mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Bol yoğurdu ve soğanlı sosuyla farklı bir mantı deneyimi olan hangel, her evde kolayca yapılabilir. Klasik mantı hamurunun kesilip katlanmamasıyla elde edilen hangel için malzemeler ve adım adım yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su

Yoğurt sosu için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Soğanlı sos için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Hangel (Yaprak mantı) tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemelerini yoğurma kabında karıştırın.

Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru unladığınız tezgahın üzerinde açıp kare kare kesin ve unlayın.

Yoğurtları bir kasede karıştırın.

Sarımsağı ezip yoğurda ekleyin ve harmanlayın.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Tereyağı ve sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Tuzunu ve baharatlarını ekleyip soğanlar karamelize olana kadar kavurmaya devam edin.

Bu esnada bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin.

Hazırladığınız hamurları bu suda makarna haşlar gibi haşlayın.

Kevgirle tencereden aldığınız hamurları tabaklara bölüştürün.

Üzerine önce yoğurtlu sosu sonra da soğanlı sosu gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…