Hamur bamyası tarifi

Hamur bamyası Bursa yöresinde yapılan bir tür sulu hamur yemeği. Çorba olarak da tüketebileceğiniz hamur bamyasının adında bamya olsa da içinde bamya yok. Biz bugün etsiz bir tarif hazırladık ama arzu ederseniz hamur bamyasının içine haşlanmış tavuk ve haşlanmış nohut da ilave edebilirsiniz. Hamurları hazır da satılan hamur bamyasını evde kendiniz yapmak isterseniz işte tarifi…

Hamur bamyası tarifi
Hamur bamyası tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • 1 litre su
Nasıl Yapılır
  1. Yumurta Kırma ve Karıştırma
    Yoğurma kabına yumurtayı kırın. Suyu ve tuzu ekleyin, ardından iyice karıştırın.
  2. Unu Yoğurma
    Unu yavaş yavaş ilave ederek karışıma dahil edin ve sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru Şekillendirme
    Hamuru düz bir zemine alın. İnce uzun şeritler halinde sonra da akide şekeri boyutunda parçalara ayırın.
  4. Çorba Harcının Hazırlanması
    Soğanları yemeklik doğrayın ve yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun. Üzerine salçayı ekleyip kavurma işlemine devam edin. 1 litre sıcak su ilave edip kaynatın.
  5. Çorbanın Hazırlanışı
    Kaynayan çorbanın içine hazırladığınız hamurları ekleyin ve karıştırın. 10 dakika piştikten sonra çorbanız servise hazırdır.
  6. Sunum
    Çorbanızı servis etmeden önce üzerine çırpılmış yoğurt gezdirebilir, nane ve pul biber serpebilirsiniz.
  7. Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ256 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ19 g
PROTEİN4 g