Hamsili pilav tarifi

Hamsinin sevmeyeni yoktur. Ancak hamsiyi sürekli kızartma, buğulama gibi aynı şekilde tüketenlere farklı bir önerimiz var: Hamsili pilav. İçine doldurulmuş mis gibi pirinçli içle favori balık tarifiniz olacak olan hamsili pilavı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

Hamsili pilav tarifi
Hamsili pilav tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 250 gram pirinç
  • Dolmalık fıstık
  • Kuş üzümü
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Nane
  • 1,5 yemek kaşığı mısır unu
  • Karabiber
  • Tuz
Nasıl Yapılır
  1. Hamsilerin hazırlanması
    Hamsileri ayıklayın, yıkayın ve süzün.
  2. Kuş üzümlerinin ıslatılması
    Kuş üzümlerini sıcak suya koyun.
  3. Dolma içinin hazırlanması
    Soğanları küp şeklinde doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından pirinci ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, nane ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Malzemelerin birleştirilmesi
    Pişirme kabını yağlayın ve mısır ununun yarısını serpin. Hamsileri kabın tabanına dizin. Üzerlerine pirinci dökün ve yayın. Kalan hamsileri üzerine yerleştirin. Son katman olarak mısır ununu serpin.
  5. Pişirme aşaması
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
  6. Servis önerisi
    Kek gibi dilimleyerek servis edin. Dilerseniz güveç gibi fırın kaplarında porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.
  7. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ405 kcal
ŞEKER5 g
YAĞ28 g
PROTEİN10 g