GeriBalık Tarifleri Hamsili ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsili ekmek tarifi

Hamsili ekmek tarifi

Hamsinin sevmeyeni yoktur. Ancak hamsiyi sürekli kızartma, buğulama gibi aynı şekilde tüketenlere farklı bir tarif.

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamsili ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Kılçıklarından ayırdığınız ve iyice yıkadığınız hamsileri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve kenara alın. Ardından yeşillikleri yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Sebzelerin üzerine tuzu döküp biraz ovun. Su hariç tüm malzemeleri katıp güzelce karıştırın. Son olarak suyu ekleyip, mücver kıvamına gelmesini sağlayın. Ardından orta boy bir tepsiyi hafif yağlayıp ya da tepsiye yağlı kağıt serip karışımınızı dökün. 200 derece ısıttığınız fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin.