GeriBalık Tarifleri Güveçte torik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güveçte torik tarifi

Güveçte torik tarifi

Sonbaharın en güzel taraflarından biri de sofralarımızı süsleyen sağlık bombası taze balıklar.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 torik dilimi
  • 6 soğan
  • 4 domates
  • 4 biber
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet defne yaprağı
  • Yarım demet maydanoz

Güveçte torik tarifi Nasıl yapılır?

Toriklerinizi iyice yıkayın ve yuvarlak dilimlere ayırın. Soğanlarınızı ikiye bölüp dilimleyin ve tuzla ovalayın.

Hazırladığınız soğanların yarısını güvece koyun. Dilimlediğiniz balıkları üstüne dizin. Soğanın kalan kısmını da balıkların üzerine serin. En üste ise dilimlenmiş domatesleri, limonları ve biberleri dizin. Defne yapraklarından parçaları balıkların üstlerine yerleştirin.

Üstüne tereyağını bırakıp fırına atın ve 40 dakika kadar pişirin. Taze balıklarınız sağlıklı bir öğün için hazır bile!