GeriTatlı Tarifleri Gullurikya tarifi (Kıbrıs)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gullurikya tarifi (Kıbrıs)

Gullurikya tarifi (Kıbrıs)

Kıbrıs'ta mutlaka yenmesi önerilen lezzetlerden biri olan gullurikya diğer yandan da yağımında kullanılan keçiboynuzu pekmezi sayesinde oldukça şifalıdır. Özellikle bayramlarda yapılan Kıbrıs tatlısı gullurikya, keçiboynuzu pekmezi olarak da bildiğimiz harnup pekmezi ile yapılıyor. İşte damaklarda hoş bir tat bırakan az malzemeli ama çok faydalı Kıbrıs gullurikya tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2/3 su bardağı su

Pişirmek için:

  • 1 su bardağı harnup pekmezi (keçiboynuzu pekmezi)
  • Yarım su bardağı su

Gullurikya tarifi (Kıbrıs) Nasıl yapılır?

Un, yağ, suyu karıştırıp yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Hazırladığınız bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve iki elinizin arasında yuvarlayarak bir ip gibi uzatın.

Hamuru spiral şeklinde dolayarak gullurikya şeklini verin.

Ardından bir tencerede su ve pekmezi kaynatın.

Kaynayan pekmezli suya hazırladığınız hamurları atın.

Hamurları yaklaşık 20 dakika kaynatın.

Pişen gullurikya tatlısını tencereden alın ve servis edin.

Afiyet olsun...