GeriHamur İşi Tarifleri Gubate tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gubate tarifi

Gubate tarifi
Abone Olgoogle-news

Gubate, Çerkes mutfağına ait bir tür hamur işi. Bir tür kat kat poğaça ya da çörek olarak tarif edebileceğimiz gubatenin iç malzemesi yapanın zevkine göre değişebilir elbette ama biz bu tarifimizde patatesli ve soğanlı bir gubate yapalım dedik. Sizin de çok beğeneceğinize emin olduğumuz gubatenin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Gubate tarifi Nasıl yapılır?

Hamur için ılık süt, su, şeker ve mayayı derin bir kasede karıştırıp mayanın canlanmasını bekleyin.

Tuzu da ilave edip azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken patatesleri bol suda haşlanmaya bırakın.

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.

İçine baharatları da ekleyip biraz daha çevirdikten sonra ocaktan alın.

Haşlanan patatesleri soyup ezin ve püre haline getirin.

Püreyi kavurduğunuz soğanla harmanlayıp tuzunu ekleyin.

Dinlenen hamuru üç parçaya ayırıp büyükçe açın.

Tereyağını eritip hamurların üzerine sürün.

Açtığınız hamurları ortasını delip dışa doğru yuvarlayarak rulo haline getirin.

Ruloları 20 santimetre boyunda kesip elinizle yeniden yuvarlayın.

Elde ettiğiniz bezeleri yeniden merdaneyle açıp ortalarına patatesli harçtan yerleştirin.

Üçgen şeklinde katladığınız gubateleri yağladığınız tepsiye dizin.

Yumurta sarısını fırçayla hamurların üzerine sürüp çörekotu serpin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra gubateleri fırına verin.

Üstü kızarınca çıkarıp ılınmasını bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun…

Dereotlu & Zeytinli Poğaça | Mucize Lezzetler