Gnocchi di zucca (Balkabaklı niyokki) tarifi

Balkabağının tatlılığına dokunuş katarak hazırlanan Gnocchi di Zucca, İtalyan mutfağının hem hafif hem doyurucu tariflerinden biri. Balkabağı püresi, un ve yumurta ile yoğurulan bu hamur, doğru kıvamı yakaladığında ipeksi ve yumuşak bir dokusuyla lezzetine doyum olmaz. İsterseniz sade haliyle veya isterseniz de damak tadınıza göre makarna soslarıyla karıştırıp servis edilebilirsiniz. Bu tarife bolonez sos çok yakışır. Şimdiden afiyet olsun!

Gnocchi di zucca (Balkabaklı niyokki) tarifi
Gnocchi di zucca (Balkabaklı niyokki) tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram balkabağı
  • 1 veya 1,5 su bardağı un (ihtiyaca göre kontrol ederek ekleyin)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 tutam taze fesleğen yaprakları
Nasıl Yapılır
  1. Balkabağı püresinin oluşturulması
    Bal kabağını doğrayıp ocakta tavada veya fırında yumuşayana kadar (yaklaşık 30 dakika kontrollü olarak) pişirin, ardından püre haline getirin.
  2. Hamurun oluşturulması
    Geniş bir kapta bal kabağı püresini, yumurtayı, tuzu karıştırın. Azar azar unu ekleyerek ele hafif yapışan ama şekil alabilir kıvamda bir hamur elde edin.
  3. Hamurun şekillendirilmesi
    Hamuru unlanmış tezgahta uzun rulolar haline getirin ve küçük parçalar kesin. İsterseniz kestiğiniz parçalara çatalla ufak baskı uygulayarak çizgiler de oluşturabilirsiniz.
  4. Pişirme aşaması
    Şekillendirdiğiniz hamur parçalarını, kaynar tuzlu suda yüzeye çıkana kadar haşlayın (yaklaşık 2-3 dakika). Pişenleri kevgirle tencereden alın ve tavada tereyağını eritip hafifçe çevirin.
  5. Servis önerisi
    Üzerine bol parmesan rendesi serpin, taze fesleğenle süsleyin. İsterseniz bu tarifi bolonez sosla servis edebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun!
Kapat