GeriMutfak Tüyoları Glaze etmek ne demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Glaze etmek ne demek?

Glaze etmek ne demek?
Abone Olgoogle-news

MasterChef yarışmasıyla sık sık duyduğumuz mutfak terimlerden biri de glaze etmek oldu. Hem lezzeti katlayan hem de şık bir görünüm sağlayan glaze yöntemi, özellikle pastacılıkta tercih ediliyor. Peki, glaze etmek ne demek?

Glaze yöntemi Türk mutfağında son yıllarda tercih edilen bir yöntem haline geldi. Günümüzde büyük otellerin pek çoğunda bu yöntem ile hazırlanan sebze garnitürleri kullanılmaktadır. Özellikle deniz ürünlerinde ürünün kurumasını ve soğuktan kaynaklanan yanmaları engellemek amacıyla ürünün üzerinde ince bir buz tabakası oluşturulmasına “glazeleme” denir. Glaze etme işlemi fırında veya ocak üzerinde yapılabilir. Ürünlerin üzerinin jölellenmesi ve yağlar ile parlatılması da bu teknik içerisinde nitelenebilir. Pastacılıkta ürünlerin üzerinin parlak sıvılarla kaplanması işlemide glaze işlemidir. Glazede yönteminde herhangi bir sıvı (su, tavuk-et suyu vb.), şeker ve tereyağı ana malzemeler olarak kullanılır.

False