Gendime pilavı tarifi

Geleneksel bir lezzet olan gendime pilavını çok seveceksiniz.

Gendime pilavı tarifiGendime pilavı tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı beyaz kuru fasulye
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su

Nasıl Yapılır
  1. Aşurelik Buğday ve Kuru Fasulye Hazırlığı:
    Bir gece önceden aşurelik buğday ve kuru fasulyeyi aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın. Ertesi sabah yıkayıp, süzdüğünüz buğday ve fasulyeleri bir tencereye alın. Üzerlerini 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın. Asla tuz eklemeyin, çünkü sertleşebilir. Pişen buğday ve fasulyeleri süzüp kenarda bekletin.
  2. Et Sotelik Hazırlığı:
    Başka bir tencerede kuşbaşı etleri koyun, yağ ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika soteleyin. İnce kıyılmış soğanları ekleyip baharatları serpin. 5-6 dakika daha kavurun. 3 su bardağı su ilave edip pişirmeye bırakın. Su kaynadığında buğday ve fasulyeleri ekleyerek orta hararetli ateşte pilav kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Pilavın Son Dokunuşları:
    Pilav suyunu çektikten sonra, kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirip altını kapatın. Demlenmeye bırakın. 20-25 dakika dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırın, havalandırın ve servis yapın.
  4. Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ524 kcal
ŞEKER14 g
YAĞ23 g
PROTEİN29 g