Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı beyaz kuru fasulye
500 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Nasıl Yapılır
Aşurelik Buğday ve Kuru Fasulye Hazırlığı:
Bir gece önceden aşurelik buğday ve kuru fasulyeyi aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın. Ertesi sabah yıkayıp, süzdüğünüz buğday ve fasulyeleri bir tencereye alın. Üzerlerini 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın. Asla tuz eklemeyin, çünkü sertleşebilir. Pişen buğday ve fasulyeleri süzüp kenarda bekletin.
Et Sotelik Hazırlığı:
Başka bir tencerede kuşbaşı etleri koyun, yağ ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika soteleyin. İnce kıyılmış soğanları ekleyip baharatları serpin. 5-6 dakika daha kavurun. 3 su bardağı su ilave edip pişirmeye bırakın. Su kaynadığında buğday ve fasulyeleri ekleyerek orta hararetli ateşte pilav kıvamına gelene kadar pişirin.
Pilavın Son Dokunuşları:
Pilav suyunu çektikten sonra, kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirip altını kapatın. Demlenmeye bırakın. 20-25 dakika dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırın, havalandırın ve servis yapın.