GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi: Tavuk soteli çanak nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi: Tavuk soteli çanak nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi: Tavuk soteli çanak nasıl yapılır?

Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi ile evlerimize konuk oluyor. Gelinlerin hünerlerini sergiledikleri soteli çanak tarifi izleyiciler tarafından da merak konusu oldu. Peki, tavuk soteli çanak nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi detayları...

Hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi ile merak konusu oldu. Kayınvalidelerinin beğenisine sundukları soteli tavuk tarifi akşam yemeği hazırlığında olan izleyicilerin de dikkatini çekti. Peki, soteli çanak nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi malzemeleri ve yapım aşamaları...

SOTELİ ÇANAK TARİFİ

  • 3 tane patates

Sos için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber

İç harç için;

  • 1 soğan
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber, tuz

Beşamal sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Üzerine;

  • Kaşar rendesi

SOTELİ ÇANAK NASIL YAPILIR?

Paatesleri çanak için soyun ve ikiye ayırın.

Orta kısımlarını çanak şeklinde oyun.

Sos malzemelerini bir kasede karıştırın ve patateslerin üzerine sürün.

Bu şekilde 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Diğer yandan soğanları, domatesleri, biberleri küp küp doğrayın ve sarımsakları da ezip hep birlikte kavurun.

İç harcın üzerine salça ve baharatları ekleyip iki dakika daha kavurun ve ocaktan alın.

Patatesleri fırından aldıktan sonra iç harcını doldurun.

Beşamel sosu için; tereyağında unu kavurun ve azar azar sütü ekleyip bir yandan da sürekli çırğın.

En son tuzunu ve karabiberi de ekleyip patateslerin üzerine dökün.

Kaşarları da ekleyio tekrar fırına verin.

Kaşarlar kızardığında fırından alabilirsiniz.

Afiyet olsun....

False