GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta püreli mutancana tarifi: Püreli mutancana nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta püreli mutancana tarifi: Püreli mutancana nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta püreli mutancana tarifi: Püreli mutancana nasıl yapılır?

Osmanlı saray mutfağında çok sık karşımıza çıkan nefis bir et yemeği olan mutancana Gelinim Mutfakta programıyla sofralarımıza geliyor. Gelinim Mutfakta ğüreli mutancana ile sevdiklerinizi lezzetli bir akşam yemeği ziyafeti vermeye hazırsanız, işte püreli mutancana tarifi detayları...

Ekranları başındaki izleyiciler tarafından merak edilen Gelinim Mutfakta püreli mutancana tarifi, günümüzde de tercih edilmeye devam ediyor. “Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemek” olarak da bilinen mutancana etin yanı sıra bal, tarçın gibi malzemeler de içeriyor. Saray mutfağındaki et-meyve eşleşmelerinin en nefis örneklerinden biri olan mutancananın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda...

PÜRELİ MUTANCANA TARİFİ

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm (bulabilirseniz rezaki cinsi)
  • 2-3 adet kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem
  • 2 adet kuru incir
  • Tuz

Püresi için;

  • 7-8 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

PÜRELİ MUTANCANA NASIL YAPILIR?

Bademleri 5 dakika kadar haşlayıp kabuklarını soyun ve kenara alın.

Tereyağının 1 yemek kaşığı kadarını tencerede eritip üzerine etleri ekleyin.

Suyunu salıp çekene kadar kavurduğunuz etlere arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.

Birkaç dakika sonra unu ekleyip unla da hafifçe kavurduktan sonra suyu ilave edip etleri yumuşamaya başlayana kadar

Bu sırada kayısıları irice doğrayın.

Pişen ete, bal, kayısı, kuru üzüm ve tuz ekleyin.

5 dakika daha pişirdikten sonra bademleri de ilave edin.

Kapağını kapatıp etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Diğer yandan püreyi hazırlamaya başlayın. Püresi için; patatesleri soyarak iri şekilde doğrayın.

Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin.

Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.

Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.

İçine tereyağı ve süt ekleyip karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peynir de ilave edebilirsiniz.

Servisi için; püreyi tabağın en altına yayın.

Mutancana için inciri ince ince doğrayın.

Kalan tereyağını bir tavada eritip incirleri yağda çevirin.

Etleri meyvelerle birlikte servis tabağına alın.

Üzerine tereyağında kavrulmuş incir parçalarını da ekleyip servis edin. Afiyet olsun…

 

False