Gelincik böreği (Çarşaf böreği) tarifi

Bursa'ya özgü olan gelincik böreği diğer adıyla çarşaf böreği sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından. Hem kolayca açılması hem de görüntüsü ile diğer böreklere fark atan bu tarifimizin iç harcını dilediğiniz malzemelerden hazırlayabilirsiniz. Nefis tadı ile misafir sofralarınızın baş tacı olacak gelincik böreğini sizde denemek isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Gelincik böreği (Çarşaf böreği) tarifi
Gelincik böreği (Çarşaf böreği) tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram gelincik otu
  • 1 su bardağı lor peynir
  • Aldığı kadar un
  • Su
  • Tuz
  • Tereyağ
  • Karabiber
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun Hazırlanması:
    Unu yoğurma kabına alın ve su ile tuz ekleyin. Yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurun Şekillendirilmesi:
    Hamurunuzu bezelere ayırın ve her bir bezeyi elinizle çekiştirerek yufka halinde açın.
  3. İç Harcın Hazırlanması:
    Gelincik otlarını yıkayıp doğrayın, ardından acı suyunu çıkarmak için sıcak suda bekletin. Üzerine tuz, karabiber ya da lor peyniri serpin.
  4. Böreğin Hazırlanması:
    Hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine serpiştirin. Yufkayı dürüm şeklinde sarıp katlayın ve yuvarlak bir şekil oluşturacak şekilde tepsiye yerleştirin.
  5. Pişirme:
    Üzerine erittiğiniz tereyağı gezdirin ve fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Sonuç: Afiyet Olsun! 🍴
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ297 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ18 g
PROTEİN22 g