GeriKek Tarifleri Gazozlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gazozlu kek tarifi

Gazozlu kek tarifi

Yumuşacık bir kek ile çay saatlerinizi keyife dönüştürmeye ne dersiniz? Kolay malzemeleri ve pratik yapımı ile gazozlu kek, vazgeçilmez tariflerinizden biri olmaya aday görünüyor. Gazozlu kek yapımı püf noktası olarak tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz. İşte, gazozlu kek tarifi, malzemeleri ve yapımı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı gazoz (dilerseniz limonlu)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağından biraz fazla un
  • 3 adet yumurta

Gazozlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.

Ardından sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.

Son olarak kabartma tozu ve vanilyayıyı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.

Katı yağ ile kek kalıbını yağladıktan sonra karışmı kalıba dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.

Fırından çıktıktan sonra kalıbı ters çevirip soğumasını bekleyin.

Soğuyunca kalıptan çıkarıp üzerne pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun...