Turşu suyu neden bulanık olur? Turşu suyunun bulanmaması için ne yapılmalı? En sık yapılan hatalardan biri...
Sonbaharla beraber evlerde kışlık hazırlıkları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunların başında da çıtır çıtır turşular geliyor. Ancak turşu kurarken en önemli aşama suyunun doğru şekilde hazırlanması. Turşu suyu, lezzetin yanı sıra uzun süre dayanıklılık için de çok önemli. Bazı durumlarda fermente sürecinde turşu suyu bulanık hale geliyor ve bu da turşuların bozulmasına yol açıyor. Peki Turşu suyu neden bulanık olur? Turşu suyunun bulanmaması için ne yapılmalı? İşte ayrıntılar...
Turşu kurulumunda en önemli adımlardan biri de turşunun suyunu doğru şekilde hazırlamak. Tam ölçülü ve doğru oranda ayarlanmış turşu suyu ile turşunuz hem lezzetli olacak hem de uzun süre muhafaza edilebilecek. Ancak bazen turşu suyu bulanarak bozulmaya sebebiyet verebiliyor. Peki Turşu suyu neden bulanır? Turşu suyunun bulanmaması için ne yapmalı?
TURŞU SUYU NEDEN BULANIK OLUR?
Turşu suyu hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; sirke, tuz ve su oranının doğru ve dengeli şekilde hazırlanmasıdır.
Diğer bir neden ise turşu kurulurken en sık yapılan hatalardan biri de içme suyu yerine musluk suyu kullanılması. Bu durum da turşu suyunun bulanıklaşmasına yol açabilir.
TURŞU SUYUNUN BULANIKLAŞMAMASI İÇİN...
Turşu suyu hazırlanırken tuz, su, sirke oranına dikkat edilmesi gerekiyor. Bununla birlikte musluk suyu yerine içme suyu kullanılması. Turşunun suyu önceden kaynatılıp soğuduktan sonra ilave edilmeli.

Erdal Fernergiz
Sinem Vural
Ömür GEDİK






