AA ve İHA
Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti "arabaşı"
Yozgat Belediyesi’nce 2012'de TSE'ye tescil ettirilen arabaşı, restore edilerek kültür hizmetlerinde kullanılan tarihi konaklardaki programlarda yaşatılıyor.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, tarihi Hayri İnal Konağı'nda kentte görev yapan gazetecilere arabaşı ikramında bulundu.
Arslan, yaptığı açıklamada, arabaşının Yozgat'ın önemli gelenekleri arasında yer aldığını söyledi. Arabaşının bir araya toplanma vesilesi olduğunu anlatan Arslan, "Arabaşı, konuşup, muhabbet etme vesilesidir. Tabii ki toplumlar gelenekleriyle, kültürleriyle yaşar. Gelenekler, geçmişi geleceğe taşıyan önemli unsurlardır. Bu manada da Yozgat'ın arabaşı sohbetlerini çok önemsiyoruz" dedi.
Gazetecilerden Oğuz Bahçeli de "Gayet güzel bir etkinlik oldu. Kış günlerinin vazgeçilmezi arabaşını bugün yine tatmış olduk" dedi.
Arabaşı çorbası, kavrulmuş un, acı biber, tavuk, kaz, hindi gibi kanatlı hayvan etiyle pişiriliyor.