AÅžURE TARİFİ, YAPILIÅžI ve MALZEMELERİ || AÅŸure nasıl yapılır, kaç malzemeden oluÅŸur? İşte ev yapımı AÅŸure tarifi ve püf noktaları
Muharrem Ayının 10. günü yaniÂAÅŸure Günü'nün gelmesiyle birlikte AÅŸure yapıp dağıtacaklar merak içerisinde "AÅŸure nasıl yapılır, kaç malzemeden oluÅŸur?" sorusunun cevabını araÅŸtırıyor. Özellikle de aÅŸure malzemeleri ve piÅŸirme yöntemi merak ediliyor. Sorgulayanlar için aÅŸure malzemeleri ve tarifi ile ilgili ayrıntıları haberimizde derledik. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte lezzetli ev yapımı aÅŸure tarifi ve malzemeleri...
AÅŸure tarifi ile ilgili araÅŸtırmalar hızlandı. Müslümanlar aÅŸure gününü her sene heyecanla bekliyorlar. AÅŸure paylaÅŸmanın, dayanışmanın, birlikteliÄŸin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Bu önemli günde aÅŸure yapılıp dağıtılacak. Peki, ev yapımı aÅŸure nasıl yapılır? İşte en güzel aÅŸure malzemeleri ve tarifi...
AŞURE NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELER?
Nohutu, kuru fasulyeyi ve buğdayı ayrı kaplarda haşlayın.
Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatların ayrı ayrı haÅŸlanması gerekir. Ürünlerin piÅŸme süresi farklılık gösterdiÄŸi için bakliyatlardan biri diri kalırken, diÄŸeri çok yumuÅŸak olabilir. Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.
Kayısı ve inciri kesip, üzümü de ayrı kaplarda bir taşım kaynatarak haÅŸlayın.
AÅŸure malzemelerini seçerken kaliteli ve taze malzeme seçmeye, bakliyat ürünlerinin geçen yılın ürünü olmamasına dikkat etmek gerekir.
Kuru incir ve üzüm gibi gıdaları kısa süre haÅŸlayıp renkli suyunu döktükten sonra aÅŸureye eklemek gerekir. Bu ÅŸekilde aÅŸurenin renginin bozulmasını da engellemiÅŸ olursunuz.