Fransız usulü kremalı biftek (Steak au poivre) tarifi

Fransız klasiği olan bu biftek, tane karabiberle pişiyor. Biftekler kremalı sosla buluştuğunda ortaya restoran menülerini aratmayan nefis bir lezzet çıkıyor. Karabiber, pişerken bifteğin üzerinde ince bir kabuk oluşturup lezzetini arttırıyor. Siz de şık ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin. İşte, Fransız usulü kremalı biftek tarifi ve malzemeleri...

Fransız usulü kremalı biftek (Steak au poivre) tarifi
Fransız usulü kremalı biftek (Steak au poivre) tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 adet biftek eti (bonfile veya kontrfile)
  • 1 yemek kaşığı iri taneli karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 200 mililitre sıvı krema
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır
  1. Hazırlık aşaması
    Biftekleri 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Karabiber tanelerini havanda kabaca ikiye veya dörde bölünecek şekilde dövün ve geniş bir tabağa alın. Bifteğin bir tarafını karabibere sıkıca bastırarak eşit bir tabaka oluşacak şekilde kaplayın.
  2. Bifteklerin pişirilmesi
    Tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın, zeytinyağını ekleyin. Biftekleri, karabiberli yüzü alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin ve yaklaşık 2-3 dakika pişirerek mühürleyin. Tereyağını ilave edin, biftekleri çevirin ve kaşıkla tereyağını üzerine gezdirerek pişirmeyi tamamlayın. Etleri tavadan alın ve dinlenmeye bırakın.
  3. Sosun hazırlanması
    Aynı tavada sarımsağı doğrayıp kısa süre soteleyin. Et suyu, balsamik sirke, tuz ve hardalı ekleyip karıştırın. Kremayı ilave edin, sos kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Servis aşaması
    Dinlenmiş biftekleri sosa ekleyin, 1-2 dakika pişirin. Biftekleri servis tabağına alın ve üzerine sostan gezdirin. Üzerine isteğe göre bir tutam karabiber daha ekleyin. Yanına patates kızartması veya haşlanmış sebze ekleyebilirsiniz.
  5. Afiyet olsun!
Kapat