Fransız omleti tarifi

Klasik omletin en rafine hali olan Fransız omleti, pürüzsüz dokusu ve yumuşacık kıvamıyla kahvaltıların en zarif lezzetlerinden biri. Az malzemeyle, düşük ateşte pişirilen bu tarif, yumurtanın lezzetini ön plana çıkarıyor. Hafta sonu kahvaltılarınız için farklı bir lezzet arıyorsanız yumurtanın bu halini mutlaka denemelisiniz.

Fransız omleti tarifi
Fransız omleti tarifi
cakeServis:2 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • Frenk soğanı
Nasıl Yapılır
  1. Yumurtaların çırpılma aşaması
    Yumurtaları bir kasede tuz ve karabiberle birlikte çırpın ancak fazla köpürtmemeye özen gösterin.
  2. Tavada pişirme aşaması
    Yapışmaz tavayı orta-düşük ateşte ısıtın, tereyağını ekleyin ve tamamen eritin. Yumurtayı tavaya dökün, spatula ile sadece tavanın yüzeyini hafifçe dairesel hareketlerle karıştırın.
  3. Tavada şekil verme aşaması
    Yumurtalar henüz tam pişmeden spatula ile karıştırmayı bırakın, tavanın altını kısın. Tavanın sapını hafifçe eğerek alt kısmı pişirin, üst kısmı hala yumuşakken omleti kendi üzerine katlayarak rulo haline getirin.
  4. Servis önerisi
    Pişen omlete az miktarda tereyağı gezdirin. Frenk soğanı doğrayıp üzerine serpiştirerek servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat