Fırında yağsız falafel tarifi

Orta Doğu mutfağının en meşhur lezzeti falafeli çok seviyor ama yağda kızardığı için yemekten çekiniyor olabilirsiniz. Size güzel bir haberimiz var. Nefis falafel yağda kızartmadan da pişirilebilir. İşte protein deposu nohutla yapabileceğiniz ve gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz fırında yağsız falafel tarifi...

Fırında yağsız falafel tarifi
Fırında yağsız falafel tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
Nasıl Yapılır
  1. Falafel harcının hazırlanması
    Haşlanmış nohut, maydanoz, soğan, sarımsak, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu mutfak robotu veya blender'da homojen bir şekilde karıştırın. (Eğer blender kullanacaksanız, öncelikle soğanları ve sarımsağı rendeleyerek daha iyi bir karışım elde edebilirsiniz.)
  2. Falafellerin şekillendirilmesi ve pişirilmesi:
    Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bunları elinizde yuvarlayarak top veya köfte şekline getirin. Şekil verilen falafelleri susama bulayarak fırın tepsisine dizin. Tepsiye yağlı kağıt sererseniz, falafeller piştikten sonra tabanı yapışmaz ve şekilleri bozulmaz. Daha sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında falafellerin üzerleri kızarana kadar pişirin.
  3. Servis önerisi
    Falafeller piştikten sonra tahin, yoğurt ve limon suyunu karıştırarak hazırladığınız sosu yanında sunun.
  4. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ110 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ1 g
PROTEİN6 g