Fırında uskumru tarifi

Fırında uskumru tarifiyle, sofranıza sağlıklı ve lezzetli bir balık alternatifi ekleyin. Omega-3 açısından zengin, eti yağlı ama hafif olan bu balık, özellikle ızgarada ya da fırında pişirildiğinde sofraları şölene dönüştürüyor. Doğru baharat ve pişirme yöntemiyle hem sağlıklı hem de doyurucu bir öğün sunuyor. Pişirme püf noktası; uskumruları marine ettikten sonra en az 20 dakika bekletirseniz lezzeti artar ve yumuşacık olur.

Fırında uskumru tarifi
Fırında uskumru tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 4 adet uskumru (temizlenmiş)
  • 2 adet kabak
  • 2 adet soğan (halka doğranmış)
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

Sosu için:

  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır
  1. Uskumruların hazırlanması
    Uskumruların içini iyice temizleyin ve yıkayın. Süzdükten sonra her iki tarafına da bıçakla çizikler atın.
  2. Sebzelerin hazırlanması
    Domatesleri küp küp şekilde yemeklik doğrayın. Kabakları verev şekilde doğrayın. Ve soğanı halka şeklinde doğrayın.
  3. Sos aşaması
    Zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve baharatları karıştırarak bir sos hazırlayın. Hazırladığınız bu sosla uskumruları karıştırın.
  4. Uskumruların pişirilmesi
    Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine soğan, kabak ve domatesleri. Balıkları sebzelerin üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin.
  5. Servis önerisi
    Fırın tepsisini aldığınızda ilk sıcağı çıktıktan sonra domates sosunu ve kabakları tabaklara koyup üzerlerine uskumruları yerleştirin. Tercihe göre ince bir dilim limon veya dereotu ile sunum yapabilirsiniz.
  6. Afiyet olsun!
Kapat