- Pirinçlerin haşlanması
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın.
- Süt ve şekerin karıştırılması
Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Sütün kaynatılması
Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin.
- Pirinçlerin eklenmesi
1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin.
- Yumurtalı terbiyenin hazırlanması
Yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
- Terbiyenin eklenmesi
Yumurtalı karışıma kaynamış sütten ekleyip ılıştırdıktan sonra tüm malzemeyi birleştirin ve hızlıca karıştırın.
- Sütlacın kaplara bölüştürülmesi
Sütlacı güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına bölüştürün. Güveçleri derin bir fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su doldurun.
- Fırınlama aşaması
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verip sütlaçları 15 dakika kadar pişirin.
- Sütlaçların soğutulması
Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Ardından buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.
- Servis önerisi
Dilerseniz üzerine dövülmüş fındık ya da ceviz serperek servis edin.
- Afiyet olsun!