Fırında sütlaç tarifi

Sütlaç tatlısı sevmeyen olabilir mi? Hele bir de bu sütlaç fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirilirse tadına doyum olmaz. Çok koyu olmayan, hafif akışkan bir kıvam yakalamanız gereken fırında sütlaç tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor, tarifimize geçiyoruz. Afiyet olsun...

Fırında sütlaç tarifi
Fırında sütlaç tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır
  1. Pirinçlerin haşlanması
    Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın.
  2. Süt ve şekerin karıştırılması
    Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Sütün kaynatılması
    Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin.
  4. Pirinçlerin eklenmesi
    1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin.
  5. Yumurtalı terbiyenin hazırlanması
    Yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
  6. Terbiyenin eklenmesi
    Yumurtalı karışıma kaynamış sütten ekleyip ılıştırdıktan sonra tüm malzemeyi birleştirin ve hızlıca karıştırın.
  7. Sütlacın kaplara bölüştürülmesi
    Sütlacı güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına bölüştürün. Güveçleri derin bir fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su doldurun.
  8. Fırınlama aşaması
    Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verip sütlaçları 15 dakika kadar pişirin.
  9. Sütlaçların soğutulması
    Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Ardından buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.
  10. Servis önerisi
    Dilerseniz üzerine dövülmüş fındık ya da ceviz serperek servis edin.
  11. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ314 kcal
ŞEKER44 g
YAĞ4 g
PROTEİN8 g