Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
4 dilim somon balığı
2 çorba kaşığı margarin
4 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1 adet limon
Maydanoz
Taze patates
Karabiber
Tuz
Mısır
Nasıl Yapılır
Somon Hazırlığı
Somon dilimlerini uygun boyutta folyo parçalarının üzerine yerleştirin. Üzerlerine margarin, defne yaprağı, maydanoz, soğan ve limon dilimleri ekleyin.
Baharat ve Pişirme
Tuz ve karabiber serpin. Somonları folyonun içine koyun ve 180 dereceye önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Sunum
Pişen somonları taze patates ve mısır ile süsleyerek servis yapın.