GeriAtıştırmalık Tarifleri Fırında patates cipsi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında patates cipsi tarifi

Fırında patates cipsi tarifi

Sadece birkaç malzemeyle pratik bir atıştırmalık hazırlamak ister misiniz? Sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli patates cipsini fırında kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Aileniz veya arkadaşlarınızla yapacağınız film gecelerinin vazgeçilmez atıştırmalığı olacak fırında patates cipsi nasıl yapılır?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında patates cipsi tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayın.

Bir soyma aparatı ile patateslerden ince ince dilimleyin.

Aparatınız yoksa bir bıçak yardımı ile de bu işlemi yapabilirsiniz.

Elde ettiğiniz patates dilimlerini nişastasını bırakması için soğuk su dolu kasenin içerisine alın.

Patatesler suda beklerken bir kasenin içerisine zeytinyağı koyun.

Karabiber, kekik, kırmızı biber ve tuz ilave ederek karıştırın.

Yaklaşık 5-6 dakika suda bekleyen patates dilimlerini süzün ve kurulayın.

Ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosu derin bir kasede birleştirerek harmanlayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık otuz dakika kadar pişirin.