GeriZeytinyağlı Tarifleri Fırında mantar enginar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında mantar enginar tarifi

Fırında mantar enginar tarifi

Fırında mantar ve enginar yemeğini, enginarı sevdiren tarif olarak tanımlayabiliriz. Mantarın yakıştığı her yemeği güzelleştirdiğini düşünürsek, sizin de bu ikiliye bayılacağınıza eminiz. Üzerindeki kaşarların erimesiyle lezzeti bütünleşen fırında mantar enginar tarifi, kolay yapımı ile karşınızda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet iri boy mantar
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet çanak enginar
  • 100 gram kaşar peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon
  • 1 kutu krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında mantar enginar tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle temizlenmiş enginarları tencereye dizelim üzerini geçecek kadar su ve bir limonun suyu ekleyerek 10 dakika kadar haşlayın,

Arada çatalla kontrol edip hafif yumuşayınca sudan çıkarıp süzün.

Diğer yandan bir tavaya dört çorba kaşığı zeytinyağını alın, yemeklik doğradığınız soğanlarla birlikte, temizlenmiş ve ince ince doğranmış mantarı da ekleyip soteleyin.

Mantar suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin.

Sonrasında içine kremayı ekleyin ve biraz koyulaşması için arada karıştırmaya devam edin.

İnce ince kıydığınız dereotunu, rendelenmiş kaşardan birazını mantara ilave edin tuz ve karabiberini atıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın.