GeriBalık Tarifleri Fırında lüfer tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında lüfer tarifi

Fırında lüfer tarifi

Denizlerin prensi lüfer, Türkiye'de tezgahlarda bulabileceğiniz en lezzetli balıklardan biridir. Özellikle aralık ve ocak aylarında tam zamanı olan lüfer, nesli tükenmekte olduğundan boyu 25 santimetreye ulaşmadan tüketilmemelidir. Lezzetli bir lüfer pişirmek için ihtiyacınız olan tek şey ise biraz zeytinyağı biraz da tuzdur. Sizin için lüferin tarifini hazırladık. İşte yapılışı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram lüfer
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet limon
  • 1 adet patates

Servis için:

  • Kırmızı soğan
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu

Fırında lüfer tarifi Nasıl yapılır?

Temizlenmiş balıkları zeytinyağı, tuz ve karabiberle ovalayıp fırın kabına yerleştirin.

Üzerine ince kesilmiş limon dilimleri yerleştirin.

Etrafına da yuvarlak dilimlediğiniz patatesleri koyun.

Balıkların üzerini alüminyum folyoyla kapatın.

200 derecede ısıtılmış fırına verdiğiniz balıkları 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız balıkları tabaklara aldıktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon karışımı gezdirin.

Maydanozlu soğan piyazıyla servis edin. Afiyet olsun...