Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:60+ dk
Orta
Malzemeler
Temizlenmiş ve ince uzun dilimlenmiş kuzu sırtı
2 adet büyükçe patates
2-3 adet büyük havuç
15-20 adet arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet defne yaprağı veya taze adaçayı
Taze kekik
2 çay kaşığı sumak
Marine etmek için:
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır
Marine İşlemi
Kuzu parçalarını marine karışımı ile kaplayın ve 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Sebzelerin Hazırlanması
Patates ve havucu soyup parizyen kaşıkla top top oyun ya da iri küpler şeklinde doğrayarak suda bekletin. Arpacık soğanları soyun.
Pişirme Aşaması
Fırına girebilecek bir tava ya da normal bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyun. Isınınca kuzu parçalarının her iki tarafını da mühürleyin. Sebzeleri tavada kalan marine ile karıştırın ve kuzu etlerinin yanına ilave edin veya tümünü bir fırın kabına koyun. Üzerini kapak ya da folyo ile kapatın.
Pişirme Süreci
180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Servis İpuçları
Servis yaparken bol taze kekik ve sumak ilave edebilirsiniz.