Fırında kuzu sırt tarifi

Kışın aile boyu oturulan uzun sofralardan güzel ne olabilir? İşte o sofrada yiyebileceğiniz nefis bir kuzu eti tarifi...

Fırında kuzu sırt tarifi
Fırında kuzu sırt tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • Temizlenmiş ve ince uzun dilimlenmiş kuzu sırtı
  • 2 adet büyükçe patates
  • 2-3 adet büyük havuç
  • 15-20 adet arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet defne yaprağı veya taze adaçayı
  • Taze kekik
  • 2 çay kaşığı sumak
Marine etmek için:
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Nasıl Yapılır
  1. Marine İşlemi
    Kuzu parçalarını marine karışımı ile kaplayın ve 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  2. Sebzelerin Hazırlanması
    Patates ve havucu soyup parizyen kaşıkla top top oyun ya da iri küpler şeklinde doğrayarak suda bekletin. Arpacık soğanları soyun.
  3. Pişirme Aşaması
    Fırına girebilecek bir tava ya da normal bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyun. Isınınca kuzu parçalarının her iki tarafını da mühürleyin. Sebzeleri tavada kalan marine ile karıştırın ve kuzu etlerinin yanına ilave edin veya tümünü bir fırın kabına koyun. Üzerini kapak ya da folyo ile kapatın.
  4. Pişirme Süreci
    180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
  5. Servis İpuçları
    Servis yaparken bol taze kekik ve sumak ilave edebilirsiniz.
  6. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ522 kcal
ŞEKER18 g
YAĞ22 g
PROTEİN12 g