GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında kremalı sebzeli tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında kremalı sebzeli tavuk tarifi

Fırında kremalı sebzeli tavuk tarifi

Tavuk yemekleri sıkışık zamanların kurtarıcılarının başında gelir. Kısa sürede pişen ve lezzetiyle herkesi memnun eden tavuk yemekleri repertuarınıza bir katkı yapmak isterseniz, kremalı sebzeli tavuğu bir denemelisiniz. Fırında piştiği için gayet de hafif olan bu yemeği misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tavuk eti
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 paket çiğ krema
  • 7-8 yaprak reyhan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kaşar peyniri rendesi (isteğe bağlı)

Fırında kremalı sebzeli tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Fırının ızgara kısmını açın ve 200 dereceye getirin. Tavuk etini derilerinden ayırın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı serperek önlü arkalı yaklaşık 15 dakika fırınlayın.

Tavuk pişerken kabak, soğan ve havucu julyen doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Doğranmış tüm malzemeyi varsa wok tavada ya da sac tavada, ikisi de mevcut değil ise normal bir tavada tuz ve sıvı yağ ekleyerek soteleyin. Sebzeler harlı ateşte suyunu salınca doğranmış taze reyhan yapraklarını ekleyin ve suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. Altını kısın kremayı ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin.

Pişen sosu fırında pişen tavukların üzerine dökün ve fırının ısını 150 dereceye düşürüp ızgara ayarından normal ayara getirerek 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine kaşar peyniri rendesi serperek sıcak servis yapın.