GeriTatlı Tarifleri Fırında helva tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında helva tarifi

Fırında helva tarifi

Fırınlanmış sıcak tahin helvası özellikle balık yemeklerinin ardından sofralara çok yakışan enfes bir tatlıdır. Klasik tahin helvasından daha akışkan bir kıvamı olan bu tatlının yapılışı da çok kolay. İçine ekleyeceğiniz sütle de lezzeti katlanan fırınlanmış tahin helvasını mutlaka deneyin.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram tahin helvası
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağı

Fırında helva tarifi Nasıl yapılır?

Helvayı küp küp doğrayın.

Üzerine sütü, tereyağını ve limon suyunu ekleyin.

Çatalla ya da el blender’ıyla ezin.

Karışımı güveçlere ya da ısıya dayanıklı kaplara bölüştürün.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Güveçleri fırına verin.

Üstleri kızarınca tatlınız hazırdır. Soğumadan servis yapın.