GeriEt Yemeği Tarifleri Fırında etli bostan patlıcan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında etli bostan patlıcan tarifi

Fırında etli bostan patlıcan tarifi

Türk mutfağının meşhur karnıyarık tarifine farklı bir soluk getiren yeni bir lezzetimiz var. Patlıcanı en çok fırında ve etli seviyorum diyenlerdenseniz geleneksel bir akşam menüsünde baş köşede yer alacak bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. İşte damak çatlatan, fırında etli bostan patlıcan tarifi ve yapım aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış et
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 7 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir fiske kimyon
  • Bir fiske tuz
  • 5-6 dal maydanoz

Kızartmak için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı ılık su

Fırında etli bostan patlıcan tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyarak boylamasına ortadan ikiye kesin ve tatlı kaşığı veya bıçak yardımıyla içlerini çıkarın. Beş dakika kadar tuzlu suda acısının geçmesi için bekletin

Ardından, havlu kağıt ile kurulayıp kızgın sıvı yağda iki tarafını da hafifçe kızartın.

Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin.

Ayrı bir yerde kuşbaşı eti, suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin.

Sıvı yağ, kıyılmış soğan ve sarımsak ilave edip sotelemeye devam edin.

Küp şeklinde doğranmış biber ve kabuğu soyulup küp doğranmış domates ekleyip 1-2 dakika pişirin.

Ocaktan alıp, karabiber, kimyon, tuz ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.

İç harcı patlıcanların içlerine pay edin. Kalan 3 adet biberi ortadan ikiye keserek patlıcanların üzerlerine yerleştirin.

Bu arada diğer yandan sosu hazırlamaya başlayın. Salçaya su ile kıvam verip, fırın tepsisinin tabanına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri hafif kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.