Fırında bulgur dolması tarifi

Bulgur ve dolma kelimeleri bir araya geldiğinde akla genellikle içinde bulgur olan dolmalar geliyor ancak bu kez çok farklı bir tarifimiz var. Bir nevi bulgurlu tepsi köftesi olarak tarif edebileceğimiz fırında bulgur dolması, yanında ayran ve salatayla enfes bir öğün geçirmeniz için yeterli olacaktır. İşte sağlık ve lezzet deposu bulgur olmasının tarifi…

Fırında bulgur dolması tarifi
Fırında bulgur dolması tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı beyaz peynir rendesi
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı yoğurt
Nasıl Yapılır
  1. Doğrama İşlemi
    Soğan, biber ve domatesleri doğrayın.
  2. Kavurma Aşaması
    Yağda doğranmış soğanı kavurun. Ardından biberleri ve domatesleri ekleyerek bir süre daha kavurmaya devam edin.
  3. Karıştırma ve Baharat Ekleme
    Kavurma işlemi sonrasında bulgur ve salçayı ekleyip karıştırın. Tuz ve diğer baharatların yarısını ilave ederek karışımı 5 dakika daha çevirin.
  4. Peynir Ekleme ve Pişirme
    Ezilmiş veya rendelenmiş peyniri karışıma ekleyin. Peynir eriyince fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  5. Yumurta ve Yoğurt Karışımı
    Fırındaki karışımın hafif suyunu çekmesiyle çırpılmış yumurta ve yoğurt karışımını üzerine gezdirin.
  6. Baharatlar ve Fırınlama
    Kalan kırmızı biber, nane ve kekikle karışımı serpip tekrar fırına sürün. Üzeri kızardığında fırından çıkarın.
  7. Servis
    Sıcak olarak servis yapın.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ917 kcal
ŞEKER9 g
YAĞ24 g
PROTEİN45 g