GeriBalık Tarifleri Fırında barbun tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında barbun tarifi

Fırında barbun tarifi

Barbun, pembe rengi ve bembeyaz etiyle Ege’nin en güzel balıklarından biridir. Başka denizlerde de yaşar ama buradakinin lezzeti bambaşkadır. Genellikle kızartma olarak karşımıza çıkan barbun aslında fırında da çok lezzetli olur. Sizin için nefis bir fırında barbun tarifi hazırladık. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram barbun balığı
  • 10 adet arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 2 dal biberiye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında barbun tarifi Nasıl yapılır?

Barbunları bol suda yıkayıp sularını süzün.

Balıkları tuzlayıp kısa bir süre bekletin.

Arpacık soğanları soyup ufak ufak doğrayın.

Sarımsakları soyun ancak doğramayın.

Biberiyeleri ayıklayın.

Balıkların üzerine karabiber serpin ve zeytinyağı gezdirin.

Hepsini güzelce harmanlayın.

Tepsiye fırın kağıdı serip üzerine balıkları yerleştirin.

Sarımsakları ve soğanları da balıkların üzerine serpiştirin.

Domatesleri de soymadan dilimleyip balıkların aralarına dizin.

Ayıkladığınız biberiyeyi de balıkların üzerine dağıtın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Tepsiyi fırına verip balıkları 35 dakika kadar pişirin.

Sıcak servis yapın, afiyet olsun…