GeriEt Yemeği Tarifleri Fırın ağzı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırın ağzı tarifi

Fırın ağzı tarifi

Fırın ağzı Kayseri mutfağının en ünlü yemeklerinden biri. Adını fırının içinde değil ağzına yakın bir yerde pişirilmesinden alan fırın ağzı yemeğine "3 gün 3 saat emek verilen yemek" deniyor. Etler pişirilmeden önce bir gün sütte, iki gün de baharatlı zeytinyağında marine edildikten sonra 3 saat boyunca pişiriliyor ve ortaya benzersiz bir lezzet çıkıyor. Siz de fırın ağzı yemeğini evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 5 adet domates
  • 7 adet yeşil biber
  • 8 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz

Fırın ağzı tarifi Nasıl yapılır?

Tepsinin altına kuyruk yağlarını aralıklarla dizin.

Üzerine ince doğradığınız biberleri koyun.

İstediğiniz baharatları ekleyerek, etleri boşluk kalmayacak şekilde üstlerine dizin.

Baharatlama işlemini etlerin üstüne tekrarlayın.

Sarımsakları doğramadan ilave edin.

Domatesleri de etlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin.

Dilediğiniz kadar tuz serpin.

Bu yemekte yağ olarak sadece kuyruk yağı kullanıldığı için su eklenmeyeceğini unutmayın.

Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın.

Evinizde 200 derecelik fırında 1,5 saat pişirmeye başlayın.

Son 10 dakika üzerini açarak etlerin üzerinin kızarmasını sağlayın.

Dilerseniz tepsinizi 3 saat pişmek üzere bir ekmek fırınına verebilirsiniz. Böylece tarifi adının hakkını vererek pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun...