Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:6+ Kişilik
Süre:30-60 dk
Usta İşi
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
Yufka için:
1 paket buğday nişastası
1 su bardağı un
İç harcı için:
3 su bardağı dövülmüş fındık
Üzeri için:
250 gram tereyağı
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Nasıl Yapılır
Hamur Hazırlığı:
Derin bir yoğurma kabına yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ekleyin. Harcı karıştırırken yavaş yavaş un ekleyin. Üzerine kabartma tozu ve tuz ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar iyice yoğurun. Hamuru elinize yapışmayacak kıvama gelince nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
Yufka Hazırlığı:
Dinlenen hamuru 15 bezeye ayırın. Bezeleri yuvarlayarak yarım saat daha dinlendirin. Nişastalı unlu karışım serpilmiş tezgaha her bir bezeyi açarak incecik açın. Açılan yufkaları kuruması için sofra bezi üzerine serin.
Baklava Montajı:
Yağlanmış tepsiye bir yufka serin. Üzerine ceviz veya fındık iç serpiştirin. Diğer yufkaları aralarına harç yayarak üst üste yerleştirin. Keskin bir bıçakla çapraz dilimleyin.
Pişirme:
Tereyağını eritin ve baklavaların üzerine gezdirin. 175 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Şerbet Hazırlığı:
Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Kıvama gelince altını kapatıp ılınmaya bırakın. Fırından çıkan baklava ılınınca üzerine şerbeti gezdirin. En az 1 saat şerbetini çekmesini bekleyin.