GeriPasta Tarifleri Fındık kremalı pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fındık kremalı pasta tarifi

Fındık kremalı pasta tarifi

Bu pastanın dışını dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz hatta hiç süslemeseniz bile olur zira bu pastanın lezzetinin sırrı içinde. Kekinde badem unu, kremasında ise fındık ezmesi bulunan fındık kremalı pasta, yiyen herkesin bayılacağı bir lezzet. Sizin de mutlaka denemeniz gereken bu pastanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Bademli kek için:

  • 140 gram ince çekilmiş badem
  • 50 gram un
  • 230 gram toz şeker
  • 100 mililitre süt
  • 9 yumurta akı
  • 60 gram toz şeker

Fındıklı krema için:

  • 185 gram toz şeker
  • 60 mililitre su
  • 3 yumurta akı
  • 50 gram tereyağı
  • 45 gram fındık ezmesi

Üzeri için:

  • 300 mililitre krema
  • 1 paket krem şanti
  • Renkli süsleme şekerleri
  • Şeker hamuru

Fındık kremalı pasta tarifi Nasıl yapılır?

Bademli keki hazırlamak için, ince çekilmiş badem unu, un ve 170 gram toz şekeri geniş bir kaba alıp harmanlayın.

Bir yumurtanın akını hafif çırpın. Üzerine sütü ekleyip çırpın.

Unlu karışıma ekleyip karıştırın.

Ayrı bir kapta kalan yumurta akları ve kalan toz şekeri köpük gibi olana kadar çırpın.

Unlu karışıma azar azar ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.

Harcı yağlı kağıt serili iki ayrı kek kalıbına boşaltın. (Arzu ederseniz kalıpları farklı boylarda seçip katlı pasta yapabilirsiniz.)

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Fındıklı krema için 100 gram toz şeker ve 60 mililitre suyu bir tencereye alın.

Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Yumurta akları ve kalan şekeri geniş bir kaba alın.

Bir mikser yardımıyla köpük gibi olana kadar çırpın.

Ilık şurubu azar azar ekleyip karıştırın.

Fındık ezmesi ve tereyağını ekleyip malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin.

Fırından alıp soğuttuğunuz keki ortadan ikiye kesin. Aralarına krema sürerek üst üste yerleştirin.

Üzeri için krema ve krem şantiyi bir mikser yardımıyla çırpıp pastanın üzerini kaplayın.

Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.