Fesleğenli sarımsaklı yoğurt soslu fırın pancar tarifi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu, pancarı daha fazla tüketmek isteyenler için nefis bir yoğurtlu fırında pancar tarifi hazırladı. Çobanoğlu ayrıca pancar hakkında bazı bilgiler verdi. "Pancara aynı zamanda rengini de veren betalain sayesinde kalp sağlığını ve bağışıklık sistemini destekleyici, kansere karşı koruyucu etki gösterir. Kan dolaşımını olumlu yönde etkilerken tansiyon düşürmeye de yardımcı olur. Kan ve karaciğeri toksinlerden arındırmada etkilidir. Pancar ne kadar az işlem görür veya az pişirilirse olumlu etkilerinden yararlanma oranı o kadar artar. Karbonhidrat içeriği yüksek olduğu için diyabet hastalarının tüketirken dikkatli olması gerekir" uyarısını yapan Çobanoğlu'nun fesleğenli sarımsaklı yoğurt yatağında fırında pancar tarifi...

Fesleğenli sarımsaklı yoğurt soslu fırın pancar tarifi
Fesleğenli sarımsaklı yoğurt soslu fırın pancar tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 6 dal fesleğen
  • Zeytinyağı
Nasıl Yapılır
  1. Pancarların dilimlenmesi
    Pancarları çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyin. Sularını peçete yardımı ile alın.
  2. Pişirme aşaması
    Yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye dizdiğiniz pancar dilimlerini üstlerini hafifçe yağladıktan sonra 170 derecede ısıtılmış fırına verin.
  3. Yoğurt sosunun hazırlanması
    Sarımsakları ezin, fesleğenleri ince ince kıyın ve yoğurtla karıştırın.
  4. Servis önerisi
    Pancarlar hafif yumuşadığında fırından çıkartın, biraz soğuduktan sonra yoğurt sosunu üzerine gezdirerek servis edin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ196 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ17 g
PROTEİN3 g