GeriHamur İşi Tarifleri Fellah köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fellah köftesi tarifi

Fellah köftesi tarifi
Abone Olgoogle-news

Bulgurla yapılan fellah köftesi hem çok doyurucu hem de çok besleyici bir yemek. Adana yöresinin mutfağına ait olan fellah köftesini yapmak da oldukça kolay. Bazı tariflerde içine irmik de eklenen fellah köftesini biz irmik kullanmadan yaptık. Nefis salçalı sosun lezzet kattığı fellah köftesinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Fellah köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru 10 dakika kadar sıcak suda bekletin.

Şiştikten sonra diğer köfte malzemelerini de koyup yoğurun. 

Küçük parçalar alıp yuvarladıktan sonra serçe parmağınızla üzerine hafifçe bastırın. 

Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.

Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.

Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek çok derin olmayan geniş bir kaba alın.

Sosu hazırlamak için bir tencereye 3 kaşık sıvı yağı koyun.

Domatesleri ve sarımsağı da üzerine rendeleyin.

Salçayla beraber tuzu da ekleyip sosu pişirin.

Ardından hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.

Afiyet olsun.

Fellah Köftesi | Mucize Lezzeter