GeriMeze Tarifleri Fava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fava tarifi

Fava tarifi

Sofranızı Ege mutfağından nefis bir meze ile süslemek ister misiniz? Eğer düşünürseniz, fava muhteşem bir tercih olur. Temel malzemesi kuru bakla olan favaya limon suyu eklendiğinde lezzeti adeta katlanıyor. Lafı fazla uzatmadan, işte tüm aşamalarıyla bu nefis mezenin tarifi karşınızda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru bakla
  • 1 adet soğan
  • 3-4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Fava tarifi Nasıl yapılır?

Kuru baklayı akşamdan ıslatın.

İnce doğranmış soğanı, zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine baklaları ekleyin.

Ardından suyunu ekleyip baklalar yumuşayana kadar pişirin.

Dereotunu ince ince kıyın.

Baklalar pişince ocaktan alıp üzerinde dereotunu ilave edin ve blender'dan geçirerek püre haline getirin.

En son limonun suyunu ekleyip karıştırın.

Maydanoz ve kırmızı biberle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...