GeriSebze Yemeği Tarifleri Fasulye ekşilemesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fasulye ekşilemesi tarifi

Fasulye ekşilemesi tarifi

Taze fasulye, yaz mevsiminin en sevilen ve o güzel yeşil rengiyle sofralarımıza renk katan sebzelerden biri. Zeytinyağlısı da turşusu da bambaşka güzel. Ancak, Muğla mutfağından fasulye ekşilemesini de çok beğeneceksiniz. Bu güzel yemeği çiğden pişirebileceğiniz gibi haşladıktan sonra da harcıyla birleştirerek hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, taze fasulye yerine börülce, bakla, bezelye veya turp otunu da tercih edebilirsiniz. Denemek isteyenler için fasulye ekşilemesi tarifini hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2-3 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nar ekşisi, limon suyu veya koruk ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Fasulye ekşilemesi tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyin.

Soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

Ardından un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Domatesin de kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.

Salça, toz kırmızı biber, doğranmış domates, rendelenmiş sarımsak, nar ekşisi veya limon suyunu karıştırın.

Bu karışımı da tencereye ekleyin.

Daha sonra fasulyeleri ve tuzu da ilave edin.

En son fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyup pişmeye bırakın.

Afiyet olsun...