Fas usulü kuskus (couscous) tarifi

Fas mutfağının bir diğer geleneksel yemeklerinden olan couscous, yani bilinen adıyla Fas kuskusu alternatif pilav tarifi arayanlar için harika bir seçim olabilir. Fas mutfağında sıklıkla kullanılan kakule ve kuru kayısının da renk kattığı Fas kuskusuna bayılacaksınız. Fas usulü kuskus nasıl yapılır merak edenlere, İşte Fas usulü kuskus (couscous) tarifi, malzemeleri ve evde kolay yapım aşamaları…

Fas usulü kuskus (couscous) tarifi
Fas usulü kuskus (couscous) tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • Bir bardak kuskus
  • Tereyağı
  • Bulyon ya da bir buçuk bardak tavuk suyu
  • Kabak
  • Fasulye
  • Nohut
  • Kırmızı biber
  • Arzuya göre baharat (kakule, kişniş, yenibahar, tarçın, karabiber, kimyon)
Nasıl Yapılır
  1. **Bulyon ile Yapım:**
    Tavaya bir buçuk bardak su ekleyin ve bulyon, bir çay kaşığı tuz ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Kaynamaya bırakın.
  2. **Tavuk Suyu Kullanımı:**
    Kaynamış tavuk suyuna aynı şekilde bulyon, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Kaynadıktan sonra kenara alın.
  3. **Kuskusun Hazırlanması:**
    Tavayı ateşten alın ve içine bir bardak kuskus ekleyerek karıştırın. Tavanın kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin.
  4. **Tereyağında Kavurma:**
    Başka bir tavada tereyağını eritin. Şişmiş kuskusa ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.
  5. **Sebzelerin Hazırlanması:**
    Tercihen wok tavada haşlanmış ya da konserve nohut, yeşil fasulye, dilimlenmiş kabak, biber ve baharatları kavurun.
  6. **Son Adım ve Servis:** İsteğe göre kayısı kurusunu ekleyerek tüm karışımları kuskusla birleştirin. Afiyet Olsun! 🍲
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ243 kcal
ŞEKER1 g
YAĞ15 g
PROTEİN8 g