GeriSos Tarifleri Ev yapımı sirke tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı sirke tarifi

Ev yapımı sirke tarifi

Salatalara farklı bir lezzet veren elma sirkesini evde hazırlamak ister misiniz?

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet cam kavanoz
  • 3-4 adet elma
  • 6 adet nohut
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Yeteri kadar içme suyu

Ev yapımı sirke tarifi Nasıl yapılır?

Elmaları iyice yıkadıktan sonra kabukları ve çekirdekleriyle birlikte dörde ya da altıya bölüp kavanoza yerleştirin. Üzerine tuz, şeker, sirke ve nohutları ekleyin. Kavanozu ağzına kadar oda sıcaklığındaki içme suyu ile doldurun ve hava almayacak şekilde kapağını kapatın. Arada sırada sallayarak 2-3 ay arası karanlık ve serin bir yerde bekletin. Açtıktan sonra ince bir süzgeçle süzün. Meyve tortularının kalmaması için saklayacağınız şişeye ya da kavanoza koyarken çok ince bir tülbentten geçirin. Hazırladığınız sirkeyi serin bir ortamda saklayın.