GeriHamur İşi Tarifleri Ev yapımı mini simit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı mini simit tarifi

Ev yapımı mini simit tarifi
Çıtır çıtır simidinizin tadına doyamayacaksınız!

Çıtır çıtır simidinizin tadına doyamayacaksınız!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket instant maya
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase pekmezli su karışımı
  • Un
  • Susam

Ev yapımı mini simit tarifi Nasıl yapılır?

Bir kabın içine biraz un koyun ve diğer kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Su, süt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın ve yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayarak ince çubuklar elde edin. Bu çubukları birbirinin üzerine dolayarak simit şekli elde edin. Önce pekmezli suya ardından da susama batırarak tepsiye dizin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin.