Ev yapımı granola tarifi

Pratik ve sağlıklı kahvaltı seçenekleri arayanların son dönemdeki gözdelerinden biri granola. Ancak markette satılan granolaların içindeki şeker miktarı yüksek olduğundan birçok kişi granolasını evde yapmanın yollarını arıyor. Siz de bu kişilerdenseniz ve pratik ve lezzetli bir ev yapımı granola tarifi arıyorsanız, aşağıya bir göz atın. Çok memnun kalacağınızdan eminiz…

Ev yapımı granola tarifi
Ev yapımı granola tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 çay bardağı fındık
  • 4-5 yemek kaşığı vişne kurusu
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır
  1. Malzemelerin hazırlanması
    Çeşitli kuruyemişleri irice dövün ve bir karıştırma kabına alın. Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçın ekleyip harmanlayın.
  2. Fırının ısıtılması ve birinci pişirme
    Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız granola karışımını ince bir tabaka halinde kağıdın üzerine yayın. Tepsiyi fırına koyun ve 10 dakika pişirin.
  3. İkinci pişirme
    Granolayı fırından çıkarıp bir tahta kaşıkla iyice karıştırın, ardından tekrar tepsiye yayıp 5 dakika daha fırınlayın.
  4. Kuru meyvelerine eklenmesi
    Fırından çıkarılan granolaya kuru üzüm ve vişne ekleyin.
  5. Saklama
    Granolayı elinizle kırıp parçalayın ve kapaklı bir kavanozda saklayın.
  6. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ656 kcal
ŞEKER10 g
YAĞ38 g
PROTEİN23 g