GeriMutfak Tüyoları Ev salçasının ömrünü uzatmak için bunları yapın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev salçasının ömrünü uzatmak için bunları yapın!

Ev salçasının ömrünü uzatmak için bunları yapın!

Evde yapılan domates salçasını muhafaza etmek oldukça zor. İşte domates salçasının ömrünü uzatmanın püf noktaları...

Yemeklere lezzet katan salçanın, uzun ömürlü olması mutfak masraflarınız açısından da oldukça önemli. Salçasının uzun ömürlü olmasını isteyen ve küflenmesini engellemek için yöntemler geliştiren aşçıların sırlarından bazılarını sizin için derledik...

Zeytinyağı ekleyin

Salçanızın bozulmasını ve küflenmesini engellemek için harika bir çözüm var! Kavanoza doldurduktan sonra üzerine ekleyeceğiniz iki kaşık zeytinyağı ile küflenmeyi engelleyebilir kavanozun ağzını sıkıca kapatarak da salçanızın hava almasını tamamen önleyebilirsiniz.

Taze domates kullanın

Salçanızı evde kendiniz yapıyorsanız; taze domates kullanmanız salçanızın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Uzun raf ömrünü sağlamak için katkı maddesi kullanmak yerine taze ve hormonsuz domates kullanmaya özen gösterin.

Yağ ile maskeleme

Zeytinyağına alternatif olarak kullanabileceğiniz bu yöntemde, erittiğiniz katı yağı salçanın üzerine ekleyip kapağını sıkıca kapatabilirsiniz. Salçanız hem küflenmeyecek hem de uzun ömürlü olacaktır.

Sarımsak ile koruyun

Birkaç diş sarımsağı küçük küçük doğrayarak salçanıza eklerseniz sadece aroma eklemiş olmayacak aynı zamanda salçanızın raf ömrünün uzamasını sağlayacaksınız.

Ev salçasının ömrünü uzatmak için bunları yapın

Zerdeçalın gücü

Salçada küf oluşmasını önleyecek diğer bir önemli yöntem ise kavanozlamadan önce salçanızın içine bir kaşık zerdeçal eklemek olacaktır. Eklediğiniz zerdeçal ile küflenmelerin önüne geçebilirsiniz.

Salça ile kullanılan malzemeleri sık sık temizleyin

Salça yaparken kullandığınız karıştırma kaşıklarını, büyük kapları ve tencereleri temiz tutmalısınız. Böylece sağlıklı bir hazırlama süreci ile elde edeceğiniz salçayı güvenle kullanabilirsiniz. Diğer yandan kullandığınız malzemelerin ıslak olmaması, küflenmeyi engelleyecektir.

Kavanozlara bölün

Hazırladığınız ev yapımı salçayı ya da marketten hazır aldığınız salçayı küçük kavanozlara bölerek kullanmanız salçanızı daha uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır.

Dondurulmuş salça

Kullandığı salçanın uzun ömürlü olmasını isteyenlerin son günlerdeki tercihi salçayı dondurmak. Çalışan kadınlar için de büyük kolaylık sağlayan bu yöntemde buz kalıplarına kattığınız salçayı dondurarak sadece kullanacağınız an çıkarıp yemeğin içine atabilirsiniz.

Üretim tarihi ve son kullanma tarihi

Salçayı hazır olarak marketten alıyorsanız dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta şüphesiz ki üretim ve son tüketim tarihidir. Bazı marketler üretim tarihinin üzerinden aylar hatta yıllar geçmiş son tüketim tarihi yaklaşmış besin gıdalarına indirim uygulayabiliyor. Bu nedenle uygun fiyatlı gıda almak için sağlığınızı riske atmayın.

MİNİ TÜRK MUTFAĞI'NIN SOFRASINDA BUGÜN MANTI VAR

 

False