GeriLezizz Nerede Ne Yenir Et yemeye doyamayacağınız steakhouse mekanları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et yemeye doyamayacağınız steakhouse mekanları

Et yemeye doyamayacağınız steakhouse mekanları

Türk mutfağında kebabın yeri her zaman ayrı olmuştur. Hatta Türkiye denince akla ilk kebap gelir. İskenderler, köfteler, Adanalar, Urfalar… Fakat şimdi klasik kebap noktalarına alternatif bir akım var: Steakhouse mekanları! Özel yemlerle beslenen hayvanların en lezzetli yeri olan sırt kısmından hazırlanan etler kendine has yöntemlerle pişiriliyor. Bunu da yeni nesil et uzmanları yapıyor. Dumanı üzerinde steakler, parça etler, bonfileler ve çok tercih edilen burgerler! İşte Reztoran’ın sizler için seçtiği, İstanbul’daki 7 steakhouse adresi.

ELBET STEAKHOUSE - ETİLER

Elbet Steakhouse’ta etin en leziz hali için her detay düşünülmüş! Tekirdağ’dan gelen etler, 28 gün 0-4 derece arasında bekliyor ve her etin bekleme süresi ayrı. Sonrasında ise kömür ızgarasında pişiyor. Ana yemek öncesi gelen tulum peynirli, cevizli, mısırlı ve narlı salatası çok leziz. Elbet’in kendine has ve çok tercih edilen lezzetlerinden biri ise ev yapımı sosisleri. İçinde yeşil elma, rezene ve anason var. Tamamen kendi ürünleri. Dana füme ve burger çok sevilen diğer tatlardan. Burger’ın sırrı ise ekmeğinde! Günlük olarak kendileri üretiyorlar. Ve steak olarak yemeden çıkmamanız gereken diğer bir seçenek Dallas! Etin en lezzetli noktası burada gizli. Mutfak Sanatları Akademisi mezunu İbrahim Çolak ve ortağı Elvan Şahin’in işletmesinde olan mekan Akatlar’da. Şeflerin misafirleriyle tek tek ilgilenmesiyle  keyifli ve samimi bir ortam var Elbet’te. Yerinizi ayırtmadan gitmeyin çünkü yer bulmak biraz zor!

 

Menü detayları, fiyat bilgisi ve rezervasyon için tıklayın:

https://www.reztoran.com/tr/istanbul/elbet-steakhouse

BOĞA’Z STEAKHOUSE - ÜSKÜDAR

Misafirlerin ödüllü salatasını yemek için geldiği bir steakhouse! Tercihlerin ilk sırasında çiftlik salatası var. Göbek marul, roka, çeri domates, Çengelköy salatalık, ceviz, mısır, kırmızı pancar (turşu değil tamamen kendi ürünleri) ve rende beyaz peynir bulunuyor. Sosu Boğa’z’a özel ve içerisinde bal, portakal, limon, limon kabuğu çok az zeytinyağı var. Hatta Mahir Şef eti bahane edip salata gelenler bile oluyor diyor. Mekanın etleri kuru dinlendirme sistemi ve ıslak dinlendirme sistemi ile sunuluyor. En çok tercih edileni ise rokfor ve tereyağ soslu bonfile! Özel barbekü sosu ve ev yapımı ekmeği ile servis edilen Lokum Burger, zırhlanan bonfilenin lokma haline getirilmesiyle haşlanıp özel üretim acı hardal sos ile sunulan steak lokması da denenmesi gerekenlerden. Ve tabii tüm bunların yanında Çengelköy’ün mis gibi havasını es geçmek olmaz. Anadolu Yakasının en güzel manzaralarından birine karşı steak keyfi Boğa’z Steakhouse’ta sizi bekliyor. Mekanda günün her saati size özel Vıp tekne hizmeti de var!

 

Menü detayları, fiyat bilgisi ve rezervasyon için tıklayın:

https://www.reztoran.com/tr/istanbul/bogaz-steakhouse

Et yemeye doyamayacağınız steakhouse mekanları

MEAT CO STEAKHOUSE - YENİKÖY

Kendi kemiği ve kendi yağında, fırında 4-5 saat düşük ateşte pişirilen yumuşacık dana kaburgalar… En yağlı ve en lezzetli etin, döküm ızgaralarda mühürlenerek pişirilmesiyle servis edilen kuzu kafesler… Meat Co her şeyiyle tam bir steakhouse! Etler 28 ile 30 gün arasında dry age dolaplarında bekletildikten sonra en leziz haliyle tabağınıza geliyor. Dallas Steak’in sırrı burada. Roka, parmesan ve sızma zeytinyağı ile servis edilen dana carpaccio ise mekanın en meşhur lezzetlerinden. Özel olarak harmanlanan, karamelize edilmiş soğan ve cheddar peyniriyle sunulan Meat Co Burger’in ekmekleri kendi üretimleri, köftesi ise baharatsız! Ve olmazsa olmaz avokado salatası… Günlük taze yeşillikler avokado ve nar ekşili salata etin yanına çok yakışıyor! Menü kalabalık gruplar için ayrıca düzenlenmiş 5 kişilik dana kaburga, 4 kişilik Meat Co Special bu alternatiflerden bazıları.  Güzel havada, Yeniköy’de, 100 yıllık ağaçların altında kendinizi ve damağınızı şımartmak için en keyifli adreslerden!

Menü detayları, fiyat bilgisi ve rezervasyon için tıklayın:

https://www.reztoran.com/tr/istanbul/meatco-house

Et yemeye doyamayacağınız steakhouse mekanları

ÖZGÜR ŞEF STEAKHOUSE - KALAMIŞ

Helva Özgür Şef’in mutfağında bir tatlı değil. Özel odun fırınında tam 24 saat pişen yanak eti. Çatal değince helva gibi dağıldığı için Helva adıyla sunuluyor. Kadayıf da öyle. Etten kadayıf olur mu demeyin çok da güzel olmuş! Antrikot etinin kapak kısmından ayrılarak hazırlanan bu et masanıza gelene kadar uzun süreçlerden geçiyor. Önce uzun saatler haşlanıyor daha sonra et ve yağları ayıklanıyor. Son olarak tavada et suyu ve tereyağı ile pişiriliyor. Kadayıf gibi tel tel nefis bir et tadı. Cevizli, soya filizli, domatesli salatası ne kadar çok tercih ediliyorsa, yaprak etli ve köfteli salataları da bir o kadar seviliyor. Ve Özgür Şef’e özel Taş! Dana bonfileden yapılarak özel sosuyla marine edilen lezzet fazla pişmesine izin verilmeden taşın içinde servis ediliyor. Et ile ne yapılabiliyorsa ve ne kadar lezzetli yapılabiliyorsa hepsi Özgür Şef’te!

Menü detayları, fiyat bilgisi ve rezervasyon için tıklayın:

https://www.reztoran.com/tr/istanbul/ozgursef-kalamis

 

Et yemeye doyamayacağınız steakhouse mekanları

BUTCHA STEAKHOUSE - LEVENT

Butcha Steakhouse şefi diyor ki kuzu genç olmalı böylece daha lezzetli ve yumuşak olur! Mekanın etleri özel olarak Trakya ve Balıkesir’den getirilen kuzulardan elde ediliyor. Kömür ateşinde ağır ağır pişirilerek sunuluyor misafirlere. Aperatiflerinden bahsetmeden olmaz. Kremalı kuşkonmaz çorbası, füme etler tabağı, bresaola nefis. Menü de etler, Butcha gurme seçenekleri, dry aged etler, kuzu seçenekleri olarak belirtiliyor. Et sevenlerin favorisi ise kuzu kafes! 2-3 kişi rahatlıkla yiyebiliyor. Burger seçenekleri de çok çeşitli, mini burgerler, cheeseburger, Butcha burger bunlardan bazıları. Etlerin yanı sıra tatlılarda da çok iddialılar. Semifredo nugatella ve Maraş dondurmalı ile servis edilen Butcha zencefilli armut tatlısına bayılıyoruz!

 

Menü detayları ve rezervasyon için tıklayın:

https://www.reztoran.com/tr/istanbul/butchasteakhouse

Et yemeye doyamayacağınız steakhouse mekanları

BAZİLİK GRİLL RESTAURANT - AKATLAR

Osso Koko et kokoreç, dana pirzola, asado (yani dana kaburga), kıvırcık sırtı, Tomahawk, çıtır bonfile, kuzu pamuk… Bazilik’te etin her hali çok seviliyor. Biraz şehrin trafiğinden, gürültüsünden uzaklaşmak, sohbet etmek ve çok lezzetli yemekler yemek isterseniz Bazilik’in tatlarını deneyimlemelisiniz. Etler, Balıkesir, Afyon ve Trakya Bölgesi’nden özel olarak getiriliyor. Hiç marine edilmeden en doğal haliyle sunuluyor. Spesiyallerin bazıları bir kişi için hazırlanırken bazıları iki, üç, dört kişi için hazırlanıyor. Ve en güzel kısımlardan biri final! Bazilikzade kadayıf, yaban meyveli cheesecake nefis!

 

Menü detayları ve rezervasyon için tıklayın:

https://www.reztoran.com/tr/istanbul/bazilikgrill-restaurant

False