Eton mess tarifi

İngiliz mutfağının en neşeli tatlılarından biri olan Eton mess, çıtır beze parçaları, taze kırmızı meyveler ve yumuşacık kremanın bir araya gelmesiyle hazırlanıyor. Tatlının hikayesi çok eğlenceli: İngiltere'nin en ünlü okullarından Eton Koleji'nde Pavlova tatlısı yanlışlıkla yere düşüp dağılıyor ve ortaya 'Eton mess' yani 'Eton dağınıklığı' çıkıyor. Görüntüsü dağınık ama lezzeti unutulmaz olan bu tatlı, serinletici ve hafif bir alternatif sunuyor. Hem pratik yapımı hem de gösterişli sunumuyla sofraların enerjisini artıracak olan Eton mess tarifimiz, tatlı severlerin vazgeçilmezi olacak.

Eton mess tarifi
Eton mess tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:60+ dk
cakeOrta

Malzemeler

Mereng için:

  • 2 adet yumurta akı
  • Yarım su bardağı şeker

Kreması için:

  • 200 mililitre krema
  • 100 gram taze peynir
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Meyveli karışım için:

  • 100 gram orman meyveleri; çilek, frambuaz, yaban mersini, böğürtlen veya vişne
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı su
Nasıl Yapılır
  1. Merengin yapımı
    Yumurta aklarını şeker ile yaklaşık 7-8 dakika boyunca şeker eriyip karışımın kıvamı sertleşene kadar çırpın. Merengi, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dilerseniz duy kullanarak küçük bezeler halinde sıkın veya tepsiye yayın. Önceden 100 derece ısıtılmış fırında bir veya bir buçuk saat kadar pişirin. Kontrol etmek pişen karışımdan bir parça elinize alıp kırabilirsiniz. Dışı kıtır, içi hafif nemli kalmalı. Merengi oda sıcaklığında soğutun.
  2. Meyvelerin hazırlanması
    Meyveleri ve şekeri bir tencereye alıp kaynama noktasına getirin. Bir kasede nişasta ve suyu karıştırın. Donmaması için ara ara karıştırın. Nişastalı karışımı kaynayan meyvelere ilave edin. Kıvamı yoğunlaştıktan sonra kaseye alıp soğutun.
  3. Kremanın hazırlanması
    Krema ve şekeri mikserde kabarana çırpın. Ayrı bir kapta peyniri çırpıcı ile açın. Kremayı peynirli karışıma yedirin.
  4. Eton mess'in birleşimi
    Kuplara bir kat mereng, bir kat krema bir kat meyve olacak şekilde dizin. Servis etmeden önce üzerine dilerseniz çikolata rendeleyin veya pudra şekeri serpin.
  5. Afiyet olsun!
Kapat