GeriEt Yemeği Tarifleri Etli sultan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli sultan kebabı tarifi

Etli sultan kebabı tarifi

Sultan kebabı tavuklu ve etli versiyonlarıyla Türk mutfağında görkemli sofraların aranan yemeklerindendir. Bugün sizlerle etli sultan kebabı tarifini paylaşıyoruz. Beşamel sosu ile sevdiklerinize lezzet şöleni yaşatacak etli sultan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte etli sultan kebabı malzemeleri ve kolay yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1. 5 kg dana kuşbaşı
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Domates
  • 1. 5 yemek kaşığı salça
  • 1 kavonoz bezelye
  • Tuz
  • Karabiber, kekik, köri, kimyon, pul biber

Dış kaplaması için;

  • 3 adet yufka

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı tereyağ ile 2 yemek kaşığı un kavurup üzerine 3 su bardağı süt sos kıvamına gelene kadar karıştırın.

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

Etli sultan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Terayağı ve zeytinyağı tencereye koyup etleri içerisine atın ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çekince soğan ve sarımsakları ekleyin.

Ardından salçayı ilave edin.

Baharatları tuzu ekleyip domatesleri ve bezelyeyi de ilave ettikten sonra karıştırığ pişirmeye bırakın.

Diğer yandan da beşamel sosu hazırlayın.

Sonrasında 1 yufkayı 4 e bölün.

Kasenin üzerine koyup etli karışımı içine ekleyin ve bohça şeklinde kapatın.

Ardından ters çevirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine sıralayıp üzerine beşamel sos ve kaşar peynirlerini ekleyin.

180 derecedelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.